Restomods

Nieuw Leven in Klassieke auto's brengen

Restomod, een samensmelting van “restauratie” en “modificatie”, verwijst naar het proces van het restaureren van klassieke auto’s met moderne upgrades. Restomod onderdelen zijn speciaal ontworpen componenten, onderdelen en accessoires waarmee liefhebbers hun voertuigen kunnen aanpassen aan hun unieke voorkeuren. Deze zorgvuldig geselecteerde onderdelen zijn met veel aandacht vervaardigd om naadloos in het oorspronkelijke ontwerp te integreren en zowel de prestaties als comfort van klassieke auto te verbeteren.

CUSTOM CONCEPTS is 15 jaar geleden opgericht door eigenaar Alexander Beenen en komt voort uit zijn passie voor snelle auto’s die je hart sneller doen kloppen. Opgericht om unieke wensen aan een liefhebbersauto te realiseren en deze meer “eigen” te maken.

Wij leveren wereldwijd high-end performance van moeilijk verkrijgbare onderdelen voor young- en oldtimer aan werkplaatsen en groothandelaren. Wij beschikken over een uitgebreid assortiment van hoogwaardige tuning materialen en zijn gespecialiseerd in bijzondere projecten, klantwensen of revisie van specialistische oude onderdelen. De samenwerking met vooraanstaande producenten zorgt voor een constante en hoge kwaliteit. Wij kiezen per productgroep altijd voor 1 fabrikant om vergaande samenwerking te realiseren. 

Ons bedrijf staat vooral bekend in de wereld van lucht- en watergekoelde Porsche werkplaatsen en groothandel. De populariteit van Restomods heeft ons bedrijf enorm laten groeien. De vraag naar moderne technieken tijdens het modificeren of restaureren van een klassieke icoon als de Porsche 911 stijgt. Het verbeteren van onderdelen aan de auto door het re-engineeren van onderdelen voor verhoogde betrouwbaarheid, performance of het creëren van een gewenste one-off, outlaw of een auto welke gewoon beter, sneller en koeler is. Op dit moment hebben we al diverse modificaties geleverd voor de volgende merken: Alpine, Alfa Romeo, Aston Martin, BMW, Ferrari, Lamborghini en Porsche

Onze producten

Voor Restomods / Outlaw voor Porsche leveren wij o.a.

  • Gesmede velgen van OTTO FUCHS KG

  • Cilinder & Zuigerset van de merken Nickies / Mahle Motorsport

  • Revisie en aanpassen brandstofsystemen K-jetronic / MFI  

  • Lichtgewicht startmotoren van Powerlite uit voorraad

  • Werkplaats gereedschap 

  • Bodydelen

  • Grotere remsystemen

  • Verstelbare schokdempers

  • Verstelbare wielophanging delen