Capristo

Capristo

Capristo heeft een verscheidenheid aan verbeteringen in het ontwerp van uitlaat systemen en carbon fiber onderdelen. Antonio Capristo, oprichter en CEO van Capristo Automobile GmbH, heeft verschillende internationale octrooien voor innovatieve technologieën.

Ieder uitlaatsysteem is gemaakt van T309 roestvrij staal (in de buurt van Inconel – gebruikt in F1), ontworpen voor zeer hoge temperatuur toepassingen (> 600 * C), voor lange levensduur en unieke klank..

Uitlaatsystemen

Capristo Automotive probeert voor elke sportwagen een geluid te krijgen dat de klant overtuigt en aansluit bij het karakter van het voertuig. Om deze reden worden uitlaatsystemen op maat gemaakt.  Elk uitlaatsysteem werkt met het OEM systeem of het eigen ontwikkelde elektronische klepregeling EVCU-1 die wordt gecontroleerd op dynamische druk. Standaard kan het systeem individueel worden beïnvloed in 3 rijmodi. De basis voor de ontwikkeling van een individueel uitlaatsysteem is een 3D scan van het voertuig om de ruimtelijke situatie onder het voertuig te krijgen.

3D-tekening

Van deze gegevens wordt nu een 3D-tekening gemaakt door onze eigen ontwerpers. Een ander positief kenmerk is het lichte gewicht van de uitlaatsystemen. Dit komt door het hoogwaardige materiaal. De uitlaatsystemen zijn gemaakt van hoogwaardig hittebestendig RVS 1.4828 RVS. Dit kwalitatieve materiaal geeft het systeem een lange levensduur. Ze worden nu met de hand gemaakt met behulp van het TIG-lasproces en een speciale lasmal zodat iedere uitlaat gelijk is uit productie. Alles wordt vervolgens hoogglans gepolijst. Het productieproces wordt gecompleteerd door een uitgebreide kwaliteitscontrole.

Carbon onderdelen

Capristo Automotive is tevens fabrikant van hoogwaardige carbon fiber carrosseriedelen voor sportwagens en supercars.
Carbon fiber heeft een enorme sterkte en stabiliteit vergelijkbaar met staal. Het is gewoon een stuk lichter en sterker.

Een carbon onderdeel is gemaakt met een in hars gedrenkte koolstofvezel stof.

 

Een groot voordeel van carbon is dat het niet kan roesten. Als gevolg hiervan heeft het een lage materiaalmoeheid.
Meerdere lagen van deze stof zijn in een zelfgemaakte vorm aan elkaar gelijmd.
Het onderdeel wordt vervolgens in de autoclaaf (vacuüm oven) of in een speciaal gemaakte pers geplaatst om uit te harden.

Een carbon onderdeel geeft het voertuig een hoge mate van exclusiviteit.
Om het voertuig getrouw aan te passen, gebruikt men dezelfde materialen en afwerking als de autofabrikanten zelf.
Elk carbon onderdeel is verkrijgbaar in mat of glanzende finish.

Capristo voor bedrijven

Contact opnemen met Custom Concepts 

Capristo voor particulieren

Om een goede montage en after sales te waarborgen hebben wij in Nederland een aantal hoofddealers aangesteld welke uitgebreid ervaring hebben met de producten van Capristo Automotive GmbH. 

AST Vriezenveen

Noord/Oost Nederland

  Dhr. Tom Arendsen
Nieuwe Daarlerveenseweg 11
7671 SK Vriezenveen
tom@ast-vriezenveen.nl
0546-566664

Absolute Motors

West Nederland

 Dhr. Rowan van der Woude
Euroweg 24
2988 CM Ridderkerk
info@absolutemotors.nl
0180-762751

Fleetaccess

Brabant/Limburg

 Dhr. Mickey Driessen
Duivendijk 7
5672 AD Nuenen
info@fleetaccess.nl
088-0123300

Assortiment